Ikea madras

Ikea er et svensk firma, der blev grundlagt i 1943 af Ingvar Kamprad. I dag er Ikea en af de største virksomheder, der sælger møbler og boligindretninger og som har kontorer over hele verden. Ikea er kendt for sine selvbetjeningsstormagasiner med billige produkter og rimelig kvalitet. Ikea sælger også senge, kontinentalesenge og madrasser. Dog sælges der få madrasser, der ikke indgår som en helhed eller med komplementære produkter. Noget der kan komme mere af, da danske husstande gør større brug af sengerammer og derefter bare kan udskifte madrassen til deres sengeramme.

Konstruktion

IKEA tilbyder en bred vifte af madrasser, herunder skum- og latexmadrasser, og springmadrasser. Alle disse madrasser varierer i tykkelse, vægt, hårdhed og andre egenskaber. IKEAs mest populære madras er Morgedal madrassen. Det er en elastisk skummadras, som ses som en relativt hård madras. Den består af to forskellige skumlag, nemlig koldskum og polyetherskum. Polyether skum bruges ofte som bundlag og base i en madras. Det gør madrassen stabil og robust. Koldskum giver fleksibilitet til madrassen. Komfortzoner er der også i madrassen, og det holder kroppen i en naturlig position. Kombinationen af disse to typer skum skaber en holdbar madras.

Komfort

Morgedal madrassen er god i forholdet mellem madrassens pris og kvalitet. Kombinationen af koldskum og polyetherskum giver en masse komfort og stabilitet. Morgedal madrassen tilbyder også en støtte med komfortzoner. Madrassen har en tykkelse på 25 cm og har fire håndtag i betrækket. Madrassens betræk er lavet af bomuld og polyester, hvilket sikrer lang holdbarhed og god ventilation. Desuden er betrækket aftageligt og kan maskinvaskes.

Kundeservice

Morgedal madrassen kan købes direkte fra butikken i rullet tilstand. Madrassen kan testes i 90 dage. Hvis man ikke er 100% tilfreds med madrassen , kan den udskiftes til en anden madras. Pengene tilbage penge er desværre ikke muligt. Madrassen har en lang garanti, nemlig 25 år.

Bedømmelse

På grund af den lave pris har Morgedal madrassen et meget godt prisforhold. Madrassen giver god støtte gennem kombinationen af de to typer skum. Hvis man foretrækker en hård madras, anbefales Morgedal madrassen stærkt. Fra de to versioner, hvor madrassen er tilgængelig (hård og mellemhård), anses den mellemhårede version som hård. Dog en mere forsimplet version af de andre madrasser i testen.

Til Top5 hjemmesiden

Se flere anmeldelser længere nede på siden.

7,4 Udemærket

Udemærket