Fejl ved køb af madras

Man køber selvfølgelig ikke bare en madras. Du kommer til at sove omkring 30.000 timer på din madras i løbet af de næste 10 år! I alt er det tre et halvt år af dit liv, du kommer til at bruge på din nye madras… Derfor vil du naturligvis have den bedste madras til den bedste pris. Desværre begår mange fejl, når de køber en ny madras. Og det koster både tid og penge, og det kan bogstaveligt talt ødelægge din søvn. Løb ikke den risiko og tjek de 5 klassiske fejl ved køb af madras.

Bedste Hybrid Madras

1. Ingen søvntest

En fejl ved køb af madras, er at købe fra et mærke, der ikke giver dig mulighed for at teste den på forhånd. Desværre ser vi stadig mange mærker, der ikke tilbyder deres kunder en prøveperiode til at teste madrassen. En god madrasleverandør bør altid lade dig teste din nye madras i mindst 30 dage og helst 100 dage. Som forbruger bør du gøre god brug af denne prøveperiode, da din krop altid har brug for tre til fire uger til at vænne sig til en ny madras.

2. Billigt er dyrt

Vi vil bestemt ikke sige, at en god madras nødvendigvis skal være en dyr madras. Men generelt bruger dyrere mærker bedre materialer. Det betyder større dækning, skum af højere kvalitet og bedre fjedre. Billigere madrasser er ofte “pocket springmadrasser” eller inderspringmadrasser, som er billigere at producere, men også mindre holdbare. Betingelserne er også meget mindre gunstige for dig som forbruger. Med billige madrasser kan du få svært ved at sove eller ende med at bruge penge på at udskifte dem oftere.

3. Ikke opmærksom på din vægt

En fejl ved køb af madras anden vigtig ting er din egen kropsvægt. En madras giver god støtte til personer med en vis vægt. En god madras er velegnet til personer, der vejer mellem 50 og 130 kg. Hvis du er under- eller overvægtig, er det muligt, at din nye madras ikke giver den rette støtte. Der sælges også madrasser, der passer til en meget lavere vægtklasse. Med billigere madrasser er det ofte sådan, at madrasserne kun giver tilstrækkelig støtte til personer med en kropsvægt mellem 60 og 90 kilo.

4. Lad dig ikke påvirke af sælgere

At købe madras bør ikke være en beslutning, man bare tager fra den ene dag til den næste. Mange besøger forskellige butikker for at få så meget information som muligt om den bedste madras. En meget almindelig fejl er dog, at kunderne bliver påvirket eller ligefrem skræmt af butikssælgere. Sælgere er i butikken primært for at sælge deres egne varer. Derfor er det ikke altid sandt, hvad du hører i butikken. Derfor bør du undersøge markedet på internettet og diverse forums eller læse tests fra uafhængige instanser som Forbrugerrådet.

5. For meget forskning

Den sidste meget klassiske fejl folk begår, når man skal købe ny madras, er, at nogle mennesker bliver lidt besatte. Selvfølgelig er en grundig undersøgelse vigtig, men der er omkring 50.000 forskellige madrasser til salg på verdensplan. Du kan aldrig sammenligne dem alle med hinanden. Så sørg for, at du ikke laver for meget research på madrassen. Det vigtigste er, at du har mulighed for at prøve madrassen derhjemme, så du selv kan vurdere, hvorvidt den passer lige netop dig. Det er vigtigt, at du har mulighed for at prøve en madras derhjemme, og hvis du ikke tilpasser dig madrassen, kan du returnere den og få refunderet købsprisen. At sove på madrassen i et par uger derhjemme er stadig den bedste test, man kan lave. 

Fejl ved køb af madras

Konklusion om fejl ved køb af madras

I denne artikel gennemgår vi de mest almindelige fejl ved køb af madras. En af de største fejl er at undlade at lave en søvntest, da det er vigtigt at kunne teste madrassen i en prøveperiode for at sikre optimal komfort. En anden fejl er at lade sig friste af billigere madrasser, da de ofte er mindre holdbare og kan resultere i dårlig søvn og hyppig udskiftning. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på sin egen kropsvægt, da forskellige madrasser giver forskellig støtte. Du bør også undgå at lade dig påvirke af sælgere, da de primært er interesserede i at sælge deres egne produkter. For meget research kan også være en fejl, da det er umuligt at sammenligne alle de madrasser, der findes på markedet. Det vigtigste er, at man har mulighed for at prøve madrassen derhjemme og selv vurdere, om den er egnet. Hvis du undgår disse klassiske fejl, kan du finde den bedste madras til den bedste pris og sikre dig en god nattesøvn i mange år fremover.

 

Få koden her