Hvilken seng skal man vælge

Vi har en side dedikeret til at evaluere og liste vores bedste valg til senge, du kan finde den her!

At vide, hvordan man vælger en seng, kan være lidt mere komplekst, end vi først indser. Her undersøger vi tips til, hvilken seng skal man vælge, så det bliver mere overskueligt at købe en seng. Denne artikel vil forsøge at besvare dit spørgsmål om, hvilken seng skan man vælge?

Hvilken seng skal man vælge

Du bruger en tredjedel af dit liv på at sove, så det er vigtigt at forstå, hvad der ligger i valget af en ny seng. Den forkerte seng kan føre til ømme muskler, dårlig ryg og naturligvis til manglende søvn. En bedre nattesøvn i en god seng kan alt sammen føre til et bedre dig. Så se vores råd til at finde den bedste type seng til dit hjem og dine behov. 

Hvad skal du overveje, før du vælger en seng? 

Der er mere at vælge en god seng, end blot hvordan den ser ud. Fra budget til sengestørrelse designet til specifikke madrasstyper er der meget at tænke over. Her giver vi dig nogle første skridt, før du svarer på, hvilken seng skal man vælge. 

Tænk på rummets størrelse. 

Den samlede størrelse af soveværelset bør altid tages i betragtning. Hvis soveværelset er for lille, vil en massiv seng ikke være noget for dig. For at kunne slappe ordentligt af skal du have en rimelig plads omkring din seng.  

Bestem dit budget

Når du skal købe en ny seng, bør du bruge så meget, som du har råd til. Alligevel vil folk hellere investere i noget andet end en god nats søvn. Det kan være en udfordring at opstille et budget, da der er så mange faktorer, der skal tages i betragtning, men at bruge så lidt på en seng er en af årsagerne til dårlig søvnkvalitet.  

Vælg en god seng for din ryg

For at læse mere om overvejelser om rygsmerter, sørg for at læse vår dedikeret artikel.

Spring- og lamelsenge er de bedste typer senge til støtte for ryggen. Og husk altid, at en god seng skal respektere den sovendes størrelse, form og specifikke behov. Hvis du f.eks. ofte har problemer med ryggen, når du ligger ned, så vælg en justerbar seng og sov i en stilling, der er behagelig for dig. 

Senge og madrasser skal fungere sammen

Køb aldrig en seng uden i det mindste at tænke på madrassen. Fjedermadrasser er ideelle til fjedersenge, mens lamelsenge snarere vil blive sat sammen med skummadrasser. Hvis det er muligt, bør du købe en ny seng og en ny madras på samme tid, da en ny madras på en gammel seng ikke holder lige så længe som på en ny seng. 

Vi har arbejdet på at give ranglister for alle vigtige søvnprodukter! Madrasser er det vigtigste for os, så sørg for at se vores placering.

Emma Original Bedste MadrasEmma Hybrid Madras

Hvilken seng skal man vælge efter de første skridt? 

Med så mange valgmuligheder på markedet lige nu er det godt at vide, hvilken slags seng der passer bedst til dine behov. Fra skjult opbevaring til senge designet til specifikke madras typer, der er masser at tænke over.  

Sørg for, at den både ser godt ud og føles godt. 

Hvis du vil have en stilstatementseng, der giver et rum karakter, er hovedgærder et must. Vælg mellem hovedgærder i metal, polstret eller træ i en række flotte designs. 

Få mest muligt ud af pladsen med opbevaringssenge. 

Hvis du ikke har plads til et stort klædeskab, eller hvis du ikke ved, hvor du skal lægge dine ekstra lagner, så overvej en ottoman-seng.  Disse er den bedste type seng til dem med små værelser, da de giver dig masser af ekstra plads til at opbevare dine ting nemt og bekvemt. Hvis du ikke har brug for helt så meget opbevaring, som en ottoman giver, er en divan-sengegavl en anden mulighed. Disse senge har skuffer, som kan bruges til at gemme småting væk. 

Værelsets multifunktionalitet 

Hvis du forbedrer et multifunktionelt rum, skal du overveje, at sovesofaer giver mere opholdsrum, når du ikke sover på dem. Nogle sovesofaer har også skjult opbevaringsplads, hvilket betyder ekstra plads, hvor du kan opbevare ting. 

Komfort og støtte 

Når det kommer til komfort og støtte, er kontinentalsenge uovertruffen i denne henseende. Med en base af træ, der er dækket af et lag støttefjedre, støtter den kroppen på alle de rigtige steder. 

Du får, hvad du betaler for.

Den bedste seng for dig er ikke altid den dyreste, men det er nok heller ikke den billigste. Vær opmærksom på, at en lavere pris også kan reducere din komfort. Det er en god idé at kigge på produktanmeldelser på nettet, inden du køber, da du på den måde kan se, hvad andre mennesker synes om den vare, du køber. 

Gå Direkte til Køb